Cheerleaderin esitys villitsi yleisön – tähän ei moni pysty!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Välillä nähdään kritisointia cheerleadereitä kohtaan sen vuoksi, että cheerleadingia ei pidettäisi kunnon urheilulajina. Tämä tyttö todistaa kaikkien epäilykset kerralla vääräksi. Tämä kannustamisen muoto ei todellakaan ole pelkkää flirttailua yleisölle pienissä asuissa.

YouTube
YouTube

Cheerleading on kovan luokan urheilulaji, joka vaatii tytöiltä erittäin hyvää kuntoa. Videolla nähtävä tyttö tekee sarjan erilaisia voltteja ja hyppyjä kierteellä kokonaiset 20 sekuntia. Ympärillä oleva ihmisjoukko kannustaa suorituksen aikana ja antaa tytölle raikuvat aplodit sarjan päätteeksi.

Cheerleading on Yhdysvalloissa todella suosittu ja samaan aikaan vaarallinen urheilumuoto. The Washington Post kertoo, että noin 70 prosenttia vakavista loukkaantumisista tapahtuu juuri cheerleadingin parissa ja se on ylivoimaisesti vaarallisin tyttöjen laji. Suomeen cheerleading on aikoinaan tullut Yhdysvalloista vaihto-oppilaiden ja elokuvien kautta 1980-luvun alussa.