Näin käy astuttaessa laavan päälle

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tulivuorista syntynyt Havaiji on yksi aktiivisimmista tulivuorialueista. Havaijin Pahoa-niminen kaupunki on ollut viime päivät otsikoissa, kun Kilauea-tulivuori on alkanut aiheuttaa siellä tuhojaan. Nyt eräs mies kuvasi miltä näyttää, kun laavan päälle astuu kengällä.

YouTube
YouTube

Videolla Alex Rivest astuu kengällä valuvan laavan päälle. Laava on peräisin Kilaueasta ja videolta näemme, miten pehmeää iso ja kuuma massa on. Alex koittaa laavan pintaa kengällään, mikä näyttää ihan siltä kuin hän astuisi ison kuuman vaahtokarkin päälle. Laava antaa periksi ja kengän ja laavan välille syntyy liekki, kun Alex nostaa jalan pois laavan pinnalta.

Kilauea-tulivuori on aktiivinen ja purkautunut jatkuvasti 1983-vuodesta lähtien. Laava on jo monilta paikoin jäähtynyt kiveksi, mutta iso osa kuumaa laavaa on vielä valuvana ja uhkaa parhaillaan Pahoan kaupunkia.

Splash
Splash
Splash
Splash