Tässä se nyt on! Koffin jättitölkin uusi ulkoasu paljastui

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa on viime aikoina puhuttu paljon alkoholilain vuodenvaihteessa voimaan astuvista muutoksista, joiden myötä juomamerkkien näkyminen julkisilla paikoilla kielletään. Yksi näkyvimmistä viranomaistoiminnan ylilyönnin kohteista on Keravalla sijaitseva jättimäinen juomatölkki.

Sinebrychoff, Timo Mikkola
Sinebrychoff, Timo Mikkola

Tähän saakka Sinebrychoffin valtava tölkki on ollut Koff-oluen väreissä, mutta viime viikolla se jouduttiin muuttamaan. Nyt on paljastunut miltä tölkki tulee tulevaisuudessa näyttämään. Siitä tulee nimittäin jättimäinen Battery-energiajuoman mainostölkki. Vielä tällä hetkellä Battery näkyy vain pohjoiseen menijöille, mutta lähiaikoina koko tölkki saa uuden kuosin.

– Citylights Oy kertoi teippauksen sujuneen hyvin alun nosturin mutaan juuttumisen jälkeen, viestintäpäällikkö Timo Mikkola kertoi Staralle.

Uuden alkoholilain mukaan olutmerkkejä ei saa mainostaa julkisilla alueilla. Koffin jättitölkki sijaitsee Keravan kaupungin omistamalla tontilla, eli ei varsinaisella julkisella alueella. Mainos kuitenkin näkyy niin hyvin viereiselle erittäin vilkkaalle tielle, ja siksi viranomaiset katsoivat sen kuuluvan kielletyn markkinoinnin piiriin. Jättitölkin ja muun muassa jakeluautojen muutoksista aiheutuu juomayhtiöille satojentuhansien eurojen ylimääräiset kustannukset.

Keskustelupalstoilla ihmiset ovat ehdottaneet tölkin muuttamista KOFF-ykkösolueksi, mutta se ei ole kuitenkaan alkoholilainsäädännön perusteella mahdollista. Jättitölkin kokoa on usein arvuuteltu muun muassa illanvietoissa ja tietovisailuissa. Staran saamien tietojen mukaan tölkkiin mahtuisi nestettä 300.000 litraa, eli lähes miljoona tölkillistä.

Sinebrychoff, Timo Mikkola
Sinebrychoff, Timo Mikkola
Tältä Koffin tölkki näyttää nyt. Kuva: Sinebrychoff
Tältä Koffin tölkki näyttää nyt. Kuva: Sinebrychoff
Sinebrychoff
Sinebrychoff