Joosefit menivät sekaisin – poika pukeutui Staliniksi joulunäytelmään

Viihdeuutiset · Annika Kela

Venäläinen koulupoika Ilya Gavrichenko oli valmistautunut koulunsa joulunäytelmään. Nuori 12-vuotias poika oli kertonut vanhemmilleen ylpeänä, että hän näyttelee joulujuhlassa Josif Stalinia ja tarvitsi roolisuoritustaan varten sopivan asun.

Vanhemmat olivat poikansa pääroolista mielissään ja hankkivat nuorukaiselleen roolia vastaavan asun, jossa pääosassa oli sotilaallinen univormu ja paksut viikset. Ilya oli tärkeästä roolista tohkeissaan, eikä kyseenalaistanut vanhempiensa hankkimaa rooliasua, vaikka kyseessä olikin jouluaiheinen näytelmä Jeesuksesta.

Väärinymmärrys paljastui, kun perhe saapui Ilyan koulun joulujuhlaan. Opettaja oli tyrmistynyt nuoren pojan esiintymisasusta. Vanhemmille selvisi, että poika näyttelee joulujuhlassa Joosef Nasaretilaista eikä Josif Stalinia.

Väärinkäsitystä oli myöhäistä peruuttaa juhlan alettua ja Ilya esiintyi Jeesuksen isänä Staliniksi pukeutuneena. Yleisö oli ratketa naurusta, nähdessään pienen pojan diktaattorimaisessa puvussa lavalla. Vaikka tapaus oli myös pojan vanhempien mielestä hauska, oli nuorella miehellä mennyt vuorosanat sekaisin yleisön nauraessa hänelle. Ehkä vielä jonain päivänä myös Ilya saa hyvät naurut rooliensa sekaannuksesta.