Valviran jakeluauto-päätös suututtaa – näin nettipilailijat iskivät

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme eilen miten alkoholimainonnan täyskielto koskee Valviran mukaan vuodenvaihteen jälkeen myös suomalaisia jakeluautoja, vaikka tulkinta ei välttämättä edes perustu lakiin. Asiasta ei nimittäin ole esimerkiksi tuomioistuimen lainvoimaista päätöstä.

Facebook
Facebook

Jakeluautojen teippauksista on tulossa satojentuhansien eurojen ylimääräiset kulut, joiden maksajasta on vielä epäselvyyttä. Eilen Hartwallin tuotteita kuljettavan jakeluyhtiön autosta julkaistiin kuva, jossa absurdi tilanne kiteytyi hyvin. Siinä jakeluauton tyylikäs kylki oli teipattu valkoisella ja lisätty teksti: ”Ennen tässä oli kaunis kuva pullosta”.

Eilisen aikana teippauksesta julkaistiin verkossa useita photoshopattuja parodiaversioita, joissa otettiin kantaa erityisesti kiistanalaisen laintulkinnan tehneiden viranomaisten toimiin ja vastustettiin muun muassa virkamiesten naurettavaksi mennyttä kansalaisten holhousta.

Facebook
Facebook

Julkaisu käyttäjältä Simo Toivanen.