Eläinsuojelijat pyytävät: Lähettäkää koaloille lapasia

Viihdeuutiset · Annika Kela

Eteläisessä Australiassa riehuneet metsäpalot ovat aiheuttaneet suurta tuhoa alueella. Ihmisten lisäksi alueelta on pelastettu suuri määrä eläimiä. Puissa asustelevat koalat ovat olleet tulipalojen johdosta erityisesti pinteessä.

Viranomaiset ovat onnistuneet pelastamaan alueelta kymmeniä koaloita, joista valitettavan moni on saanut vammoja palosta. Usealla koalalla on muun muassa tassut palaneet ja ne ovat olleet sairaalahoidossa. Jotta koaloiden vammat saataisiin hoidettua, ovat hoitajat ja viranomaiset pyytäneet apua kansalaisilta.

Koaloiden tassujen hoitamiseen tarvitaan lapasia. Koska palovammojen hoitamisessa käytettyjä lapasia joudutaan vaihtamaan usein tulehtumisvaaran takia, on hoitajien varastosta päässyt loppumaan kaikki koaloille tarkoitetut hoitokäsineet. Niinpä viranomaiset ovat pyytäneet kansalaisia lähettämään hoidettaville eläimille lapasia.

Australian viranomaiset ovat lisänneet nettisivuilleen koalalle tarkoitettujen lapasten mitat. International Fund for Animal Welfare on vedonnut eläinrakkaisiin ihmisiin avun saamisessa. Kaikki mahdollinen apu on järjestölle tarpeen, mutta kaikista kiireellisin tarve on koalan lapasille. Viranomaiset uskovat vahvasti siihen, että apua koaloille on tulossa ja pienokaiset pääsevät toivuttuaan takaisin luontoon.