Liikuntarajoitteinen poika säväytti – soitti pianoa katseellaan

Viihdeuutiset · Annika Kela

Japanilaisen koulun juhlassa nähtiin viime jouluna vakuuttava pianisti. Nuori poika oli nimittäin opetellut soittamaan pianoa virtuaalikypärää käyttäen. Liikuntarajoitteinen poika soitti pianoa katseellaan hämmästyttäen joulujuhlan vieraat.

YouTube
YouTube

Tsukuban yliopiston kehittämä Fove-virtuaalikypärä on ollut nuoren pojan käytössä kuukausia ennen joulujuhlaa, ja hän on saanut rauhassa opetella käyttämään sitä. Pojan lahjakkuus ja musikaalisuus ei ole rajoittunut käsillä soitettavien soittimien takia, sillä poika voi jatkossa tuottaa musiikkia katseellaan.

Virtuaalikypärän testaus oli menestys ja projektiin osallistuneen pojan taidoista vakuuttunut yliopisto päätti järjestää hyväntekeväisyyskonsertin liikuntarajoitteisten nuorukaisten hyväksi. Pääesiintyjänä oli tietenkin projektin nuori pianisti. Yliopiston toimesta kuvattu esitys on julkaistu netissä ja sillä on tarkoitus mainostaa hyväntekeväisyyssäätiötä, joka kerää varoja liikuntarajoitteisten lasten opiskelua varten. Nuoren muusikon taidokas esitys on hämmästyttävää katsottavaa.