Tunnistatko tämän miehen? Armas Heinoa etsitään Facebookissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Sosiaalinen media on viime vuosina auttanut lukemattomia ihmisiä löytämään jopa vuosikymmeniä sitten kadonneita rakkaitaan ja ystäviään. Usein jäljet päättyvät esimerkiksi nimenmuutokseen tai vastaavaan, mutta varsinkin Facebookissa sana leviää laajalle. Niin toivottavasti tälläkin kerralla.

Facebook
Facebook

Nyt nimittäin Hanna Keino etsii Sulo Armas Heino -nimistä miestä sosiaalisen median kautta. Hän on yrittänyt paikallistaa miestä jo aiemmin, ja nyt sosiaalinen media on viimeinen ohjenkorsi. Eläessään mies olisi kerrotun syntymäajan mukaan 92-vuotias. Kaikki tiedot miehestä voi kertoa esimerkiksi Keinon Facebook-päivityksen kommenteissa.

ETSITÄÄN ARMASTA!

Kaikki konstit on jo käytetty, niinpä ajattelin viimeisenä oljenkortena kokeilla tätä sosiaalisen median verkostoa. Etsin tietoja kuvien miehestä, Armas Heinosta. (Koko nimi ilmeisesti Sulo Armas Heino?) Syntynyt 18.11.1922. Pöydälläni on nippu erittäin tunteikkaita kenttäpostikirjeitä, jotka Armas kirjoitti isotädilleni sotavuosina 1943-1944 mm. Syväriltä.

Isotädin (yli 80-vuotias) kanssa olemme monesti miettineet, mitä nuorelle miehelle tapahtui viimeisen kirjeen ja jatkosodan jälkeen. Hengissä hän selvisi ja aloitti opintonsa yliopistossa, mutta siihen päättyvät jäljet. Vasemman puoleinen kuva on otettu ennen palvelukseen astumista Heinolassa, jossa Armas (18v.) perheineen asui silloin. Hänen isänsä työskenteli toimittajana Heinolan sanomissa. Rintamalla Armas hoiti mm. radistin tehtäviä ja ystävystyi pälkäneläisen Piekkarin pojan kanssa.

Kaikki tiedot miehestä ovat kullanarvoisia, ja ihan huippuhienoa olisi löytää Armaksen perillisiä/sukulaisia. Uskon ja toivon, että kirjeillä ja valokuvilla olisi merkitystä myös heille. Ensi kesänä toimitan kirjeet ja kuvat isotädin toivomuksesta Hämeenlinnaan maakunta-arkistoon säilytettäväksi.

Joten hyvät ystävät, kylänmiehet ja -naiset, kaikki te tuikituntemattomatkin ihmiset siellä koneidenne ja älyluurienne äärellä, olkaa niin huippuja ja JAKAKAA TÄTÄ KUVAA!!! Hymiö heart Jos vaikka onnistaisi! Hymiö smile KIITOS!

Julkaisu käyttäjältä Hanna Keino.