Poliitikoiden päät pakattiin lihatiskiin – ei mikään kaunis näky

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kohahduttavista taideteoksistaan tunnettu Saint Hoax on julkaissut uusimmat taideteoksensa. Uuden taidekokoelman nimi on Politarian ja sillä lähi-idästä kotoisin oleva taiteilija tarkoittaa ruokavaliota.

Kuva, jonka Saint Hoax (@sainthoax) julkaisi

Taidekokoelmassa esiintyy kansainvälisesti tunnettuja poliittisia päättäjiä, jotka on pakattu kuluttajalle tunnettuihin lihapakkauksiin. Taiteilija on kertonut sivuillaan, että ideana teoksissa on toiminut ajatus, jonka mukaan ihminen valitsee ruokansa samalla tavalla kuin se valitsee päättäjänsä.

Ihmiset valitsevat ruokansa usein pakkausten antamien tietojen mukaan ja luottavat siihen, että ravinto sisältää hyvinvointia edistäviä tekijöitä. Samalla periaatteella ihminen myös äänestää poliittista päättäjää. Ihminen valitsee äänestettävänsä annettujen lupausten perusteella toivoen päätöksen johtavan hyvinvointiin.

Taitelija on antanut leikkisästi kokoelmalleen nimen Politarian, joka tarkoittaa ihmistä, jonka ruokavalio ei sisällä politiikkoja. Kantaaottavat teokset on tehty hämmästyttävän realistisiksi ja taiteilija on jälleen kerran saanut tavoittelevansa kohun aikaan. Upeat teokset ovat nähtävillä taiteilijan verkkosivuilla ja hänen Instagramissaan.