20 prosenttia maailman ihmisistä käyttää Facebookia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Facebookin tulevaisuudesta on kantautunut viime aikoina synkkiä uutisia, kun palvelun suosion on ennustettu romahtavan seuraavien vuosien aikana. Toistaiseksi Facebookilla näyttää kuitenkin menevän hyvin.

Yhtiön tuoreen tiedotteen mukaan Facebookia käyttää vähintään kerran kuukaudessa 1,4 miljardia ihmistä, eli noin 20 prosenttia maailman kansalaisista. Tämä tarkoittaa, että yhteisöpalvelulla on käyttäjiä lähes saman verran kuin Kiinassa on asukkaita.

Yhteisöpalvelun päivittäisten käyttäjien määrä nousi vuoden 2015 viimeisellä vuosineljänneksellä 18 prosenttiyksikön verran 890 miljoonaan. Facebookin liikevaihto oli kyseisenä ajanjaksona 12,5 miljardia dollaria, ylittäen ensimmäistä kertaa 10 miljardin dollarin rajapyykin. Suurin osa summasta oli mainostuloja.