Harvinainen hai ajautui rannalle – todella erikoinen näky

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uutisoimme taannoin australialaisesta tapauksessa, jossa harvinainen kaulushai oli päätynyt kalastajan saaliiksi. Kyseessä on yleensä noin 1.500 metrin syvyydessä viihtyvä, eläväksi fossiiliksi kutsuttu suurikoista ankeriasta muistuttava merieläin, jolla on suussaan 300 terävää hammasta.

Nyt Filippiinien Barangay Marigondoniin on puolestaan rantautunut toinen erikoisella ulkomuodollaan huomiota herättänyt kala. Kyseessä on kitahai-nimellä tunnetun harvinaisen hailajin edustaja. Hai on saanut nimensä arvatenkin jättiläismäisen suunsa ansiosta.

Historia tuntee ainoastaan 60 tapausta, jossa harvinaiset kitahait ovat näyttäytyneet ihmisille. Haihin erikoistuneen Shark Devocean -blogin mukaan ensikohtaaminen lajin kanssa tapahtui vuonna 1976. Tuolloin hai nielaisi jättiläismäiseen kitaansa hiekalla täytetyn laskuvarjon, jota Yhdysvaltain laivaston alus käytti ankkurinaan.