Varaton perheenisä varasti ruokaa pizzeriasta – 13 vuotta myöhemmin palasi asiaan

Viihdeuutiset · Annika Kela

Eräs varaton perheenisä oli 13 vuotta sitten ajautunut epätoivoiseen tilanteeseen. Lompakko huusi tyhjyyttä ja kotona oli lapsikatras ruokittavana. Tuodakseen päivällisen pöytään mies oli lopulta päättänyt hankkia ruoan laittomin keinoin.

Mies oli mennyt pizzeriaan ja tehnyt tilauksen, jolla lapset saisi kylläiseksi. Koska perheenisällä ei ollut varaa maksaa 20 dollarin ruokalaskua, oli hän päättänyt kirjoittaa ravintolalle shekin. Rehellisen miehen omatuntoa varmasti kaiversi asia suuresti, sillä hän tiesi shekin olevan katteeton.

Ravintolalle pizzavarkaus selvisi vasta päiviä sen jälkeen, kun mies oli poistunut pizzeriasta. Eräänä päivänä perheenisä oli päättänyt hyvittää tekonsa korkoineen. Hän oli kirjoittanut ravintolan omistajalle kirjeen, jossa hän pyysi vilpittömästi anteeksi epärehellistä tekoaan. Mies maksoi ravintolalle 20 dollarin sijaan 54,39 dollaria.

Ravintolan työntekijät ovat olleet miehen rehellisyydestä otettuja. Kuva miehen kirjeestä on julkaistu Reddit -sivustolla. Tapauksen johdosta perheenisä sai varmasti mielenrauhan ja hyvän omatunnon.

Elämässään menestynyt mies koki velvollisuudekseen maksaa takaisin ravintolalle, joka oli ruokkinut hänen perheensä epätoivoisena hetkenä. Ilmeisesti perheenisä oli oppinut elämässään, että rehellisyys maan perii ja toimi myös sen mukaisesti.