Miesten läpsytyskisa päättyi tyrmäykseen – lähti hieman käsistä

Viihdeuutiset · Annika Kela

Erikoinen voimalaji on saavuttanut suurta suosiota etenkin Yhdysvalloissa. Lajin mestarit ottelevat keskenään avokämmenellä läimäytetyillä lyönneillä. Vuoron perään vastustajat läpsivät toisiaan ja testaavat, kuinka paljon toinen kestää. Usein kisassa nähdään myös tyrmäyksiä.

Netissä on jaettu video virallisesta läpsykisasta, jossa keskenään ottelivat isot miehet. Avausläpsyn jälkeen ottelussa nähtiin yllättäen täystyrmäys. Toinen kisaajista onnistui läpsäisemään vastustajaansa niin voimakkaasti, että hän kaatui lähes suorilta jaloin maahan.

Voimankäyttö ja tekniikka varmasti ratkaisee tässä lajissa, niin kuin monessa muussakin. Ilmeisesti kisailun seuraaminen on sen verran viihdyttävää, että kisoja on alettu järjestää ympäri Yhdysvaltoja. Jää nähtäväksi hyväksytäänkö tätä lajia koskaan viralliseksi kisalajiksi.