Facebookissa jopa 30 miljoonaa kuollutta – jatkossa profiilin voi testamentata

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhteisöpalvelu Facebookissa on arvioitu olevan yli 30 miljoonaa profiilia, jotka kuuluvat jo kuolleille käyttäjille. Viime vuonna Facebookiin lisättiin ominaisuus, jolla kuolleen käyttäjän profiilin voi muuntaa eräänlaiseksi muistosivuksi kyseiselle henkilölle.

Facebookiin on tullut uusi käyttäjän kuolemaan liittyvä ominaisuus. Nyt käyttäjät voivat itse valita asetuksista, kenelle ystävistä tai läheisistään he haluavat testamentata profiilinsa. ”Facebook-perinnön” saaneella henkilöllä on tämän jälkeen mahdollisuus muun muassa jättää profiiliin muistokirjoitus ja vastata mahdollisiin kaveripyyntöihin.

Testamentin vastaanottajaksi päätynyt käyttäjä ei voi kirjautua sisään kuolleen profiiliin, poistaa tai muokata seinän julkaisuja, poistaa kavereita tai lukea edesmenneen henkilön keskusteluja. Perintöyhteyshenkilö-ominaisuus ei vielä toistaiseksi ole käytössä Suomessa.