Tutkija: ”Facebookin käyttäminen voi tehdä onnettomaksi”

Digi Lifestyle · Annukka Heikkilä

Michiganin yliopiston tutkijat varoittavat nuoria tutkimustuloksista, joiden mukaan Facebookia selaavat ihmiset, jotka eivät tee omia päivityksiä tulevat surullisiksi ja onnettomiksi.

Tutkijat huomasivat selkeän kaavan tunnetilojen välillä, kun ihminen avasi Facebook-sovelluksen, katsoi ystäviensä uudet päivitykset ja kuvat ja laittoi sovelluksen kiinni. Tutkija Ethan Kross kertoo, että Facebook sabotoi ihimisten tunnetiloja ja heikentää tyytyväisyyden tunnetta omaan elämään.

Kyselyn tekijät saivat selville, että ihmisten onnellisuus laski, kun he käyttivät passiivisesti Facebookia. Passiiviset käyttävät selasivat Facebookiin tulleita uusia päivityksiä, mutta eivät jakaneet mitään omasta elämästään ja käyttävät aikaansa pelkästään muiden ihmisten elämän seuraamiseen.

Tutkijat teettivät kyselyn 80 vapaaehtoisella Facebookin käyttäjällä. Ihmiset, jotka kirjoittivat omia päivityksiä eivät tunteneet samalla tavalla oloaan huonommaksi eikä heidän onnellisuutensa laskenut. Sosiaalisilta medioilta on vaikea välttyä nykypäivänä, mutta jos sovellusta alkaa käyttämään siihen pitää lähteä mukaan täysillä ja päivittää myös omia kuulumisiaan turvatakseen onnellisuutensa.