Venäläiskoulussa järkyttävä luokkakuva – viisivuotiaat AK-47 -rynnäkkökiväärien kanssa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Pietarilainen koulu on joutunut erikoisen kohun keskelle. Koulussa järjestetyssä luokkakuvauksessa oppilaista räpsittiin kuvia AK-47 -rynnäkkökiväärien kanssa. Pienet koululaiset olivat ottaneet aseet käsiinsä ja hymyilleet sitten kameralle.

Kuvat ovat lähteneet leviämään sosiaalisessa mediassa ja ne ovat saaneet negatiivisen vastaanoton. Monen mielestä kuvat ovat järkyttäviä ja sopimattomia. Eräässä luokkakuvassa aseiden kanssa poseeraavat esikouluikäiset lapsukaiset.

Kuvissa nähtyjen lapsien epäillään olevan nuorimmillaan viisivuotiaita. Samat aseet esiintyvät myös lasten yksittäisissä kuvissa ja kaverikuvissa. Jotkut pienokaisista näyttävät aristelevat painavan aseen käsittelyä. Vaikuttaisi siltä, että koulu on mennyt asevillityksessään vähän liian pitkälle.