Tällaisia 80- ja 90-luku olivat – muistatko vielä tämän kultaisen aikakauden?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Muoti, trendit ja ihmisten tyylitaju ovat muuttuneet todella paljon vuosien saatossa. Se, mikä oli kymmeniä vuosia sitten muodikasta ei välttämättä ole tänä päivänä muuta kuin tuskallisen häpeällinen muisto.

Hippiaika muistetaan vielä jollain tavalla ihan hyväksyttävänä virtauksena, mutta 80 – 90 -luvun taite alkaakin olla jo melko kiusallista katseltavaa. Nyt YouTubessa on julkaistu video, jossa muistellaan kiusallisimpia koulukuvia. Monet voivat tunnistaa oman koulukuvansa vuosien takaa, jossa tyyli oli hiusten tai vaatteiden osalta samankaltainen.

Kuvista löytyy futuristisia aurinkolaseja, etuhiuksiin tehtyjä permanentteja sekä isosankaisia silmälaseja, jotka itseasiassa palasivatkin muotiin muutama vuosi takaperin. Videolla näytetään 14 vanhaa koulukuvaa, jotka ovat aika kaukana tästä päivästä.

Eivät toki ajallisesti, mutta tyyliltään kuvien henkilöt eivät löytyisi enää tänäpäivänä katukuvasta. Poseeraukset ovat melko mauttomia ja näyttäviä ja kuvissa on käytetty erikoisia tavaroita ja asusteita rekvisiittana. Huomio kiinnittyy välillä myös valokuvaustaustana toimivan kankaan ryppyisyyteen, mikä tekee kuvista melko kotikutoisen näköisiä.