Alkoholimainonnan täyskiellon seuraus – tältä näyttää jakeluauton kylki nyt

Viihdeuutiset · Stara.fi

Alkuvuodesta Suomessa saatiin äimistellä alkoholilain uudistuksen aiheuttamaa tilannetta, jossa jakeluautoista täytyi poistaa alkoholimerkkien mainokset. Sittemmin lain rajoista käytiin vilkasta keskustelua, kun asiantuntijat kyseenalaistivat mainoskiellon ulottuminen jakeluautojen teippauksiin.

Tänään Turussa kuvattiin jakeluauto, jonka kylkiä koristivat aiemmin suurikokoiset KOFF-teippaukset. Katso kuva tästä. Sittemmin tyylikkäät teippaukset on kuitenkin jouduttu Valviran laintulkinnan vuoksi poistamaan jakeluauton kyljistä. Nyt logot on siis poistettu aivan kuten laki määrää, ja lopputulos selviää tuoreesta valokuvasta.

Vaikka auto täyttää nyt alkoholilain kriteerit, on KOFF-logo siitä edelleen selvästi nähtävissä. Sen sijaan, että se näkyisi tyylikkäänä ja siistinä logona, näkyy se nyt alkoholilain johdosta tuhruisena sotkuna. Staran toimitus ei tavoittanut Valviran edustajaa kommentoimaan olivatko jakeluautojen töhryiset kyljet valvovan viranomaisen laintulkinnan tarkoituksena.

– Kysehän on luonnollisesti lyhyestä välivaiheesta, kyseinen rekka odottaa uudelleenteippausta, jota ei valitettavasti jakeluaikataulun vuoksi voitu tässä tapauksessa tehdä teipinpoistojen yhteydessä. Vanha pitkäaikainen teippaus ja sen liimat, sää ja aurinko ovat tehneet tehtävänsä ja logo on tuossa autossa tosiaan vielä näkyvissä teippauksista ja niiden poistamisesta vastaavan yhteistyökumppanimme todella kovasta työstä huolimatta, Sinebrychoffin communications manager Timo Mikkola kertoo Staralle.

– Joidenkin autojen teippauksia on poistettu jopa vuorokauden ajan kolmen miehen toimin, että ne on saatu pois. Kevään aikana kaikissa rekoissa on komeat uudet alkoholilakia kunnioittavat teippaukset. Sinebrychoffin rekoissa nähdään mm. Battery Energy Drinkin, Coca-Colan ja Sinebrychoffin oman yritysilmeen mukaisia teippauksia jatkossa, Mikkola lisää.

Julkaisu käyttäjältä Miko Viitakoski.