Huippuharvinainen kissapeto kuvattiin saalistamassa

Viihdeuutiset · Annika Kela

Ugandassa Kibale National Park -luonnonpuistossa on onnistuttu kuvaamaan harvinaislaatuista videokuvaa afrikankultakissasta. Joukko tutkijoita oli kuvannut päivänvalossa apinalaumaa. Kesken kuvauksen lauman kimppuun oli hyökännyt harvinainen kissapeto.

Afrikankultakissasta tehdyt havainnot ovat tutkijoille harvinaista herkkua. Epätavallisen kissan kohtaamisesta ja saalistustilanteesta teki se, että kissa oli liikkeellä päivänvalossa. Yleensä kissapeto saalistaa vain öisin.

Daily Mail -lehden mukaan kissa joutui nuolemaan näppejään saalistusyrityksensä jälkeen, sillä apina pääsi karkaamaan. Länsi- ja Keski-Afrikan trooppisissa metsissä elävä kissa tallentui tutkijoiden videolle.

Luonnonpuistossa vaellelleet tutkijat olivat havainnosta varmasti onnessaan. Ainutlaatuinen saalistusvideon on jaettu netissä. Vaikka nopealiikkeistä kissaa on vaikea erottaa, on afrikankultakissan näkeminen ollut tutkijoille varmasti ikimuistoinen kokemus.