Tutkijat: Masentuneilta pitäisi kieltää Facebookin käyttö

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kerroimme aiemmin tutkimuksesta, jonka mukaan Facebookin käyttäminen voi aiheuttaa onnettomuutta. Tutkimuksessa mukana olleiden henkilöiden onnellisuuden tunteet vähenivät merkittävästi sen jälkeen, kun he olivat lukeneet muiden henkilöiden iloisia tilapäivityksiä.

Nyt Metro-lehti kertoo uudesta Houstonin yliopiston tekemästä tutkimuksesta, jonka mukaan Facebook aiheuttaa masentuneisuutta. Ihmiset alkavat jopa tiedostamattaan vertaamaan omaa elämäntilannettaan ja onnellisuuttaan muiden elämään, joista lukevat kuitenkin vain onnellisimmat palaset sosiaalisista medioista.

Facebook antaa ystävien ja puolituttujen elämästä välillä väärän kuvan juuri sen vuoksi, että sinne lisätään yleensä vain iloisimmat hetket ja elämän kohokohdat. Tutkija Mai-Ly Steers kertoo, että ihmisten päivittäin tuntemat masennuksen oireet ja Facebookin selaaminen kulkevat usein käsi kädessä.

Steers kehottaakin masennukseen taipuvaisia ihmisiä pysyttelemään poissa sosiaalisista medioista juuri niiden voimakkaiden haittavaikutusten vuoksi. Tutkijan mukaan jo valmiiksi masentuneita ihmisiä voitaisiin hoitaa aloittamalla siitä, että heidän Facebook-käyttöään rajoitetaan tai se kielletään kokonaan.