Über-taksiyritys lanseerasi alkotolpan – ajokunnossa vai ei?

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Valitettavan usein yöllä ja aamulla sattuneet auto-onnettomuudet liittyvät siihen, että kuski on ollut ajamisen aikana alkoholin vaikutuksen alaisena. Moni ymmärtää pysytellä poissa ratista riemukkaan baari-illan jälkeen, mutta raja alkaakin olla häilyvämpi, kun illallisen yhteydessä nautitaan lasillinen viiniä.

Uber-taksit tekivät hauskan tempauksen Kanadassa. Kadulle asennettiin Uber Safe -niminen tolppa, jonka luona ihmiset saivat puhaltaa pillillä laitteeseen ja näyttöön ilmestyvä teksti kertoi, oliko heidän turvallista ajaa vai ei. Tolppaan oli kirjoitettu teksti, jossa kerrottiin, että juodessasi Uber ajaa puolestasi. Monet tilasivatkin tolpalta Uber-taksin puhaltamisen jälkeen.

Moni ajattelee tietävänsä omat rajansa ja tuntevansa oman päänsä silloin, kun on turvallista ajaa ja alkoholi on poistunut kehosta. Se ei ole kuitenkaan turvallinen tapa menetellä, vaan aina pitäisi puhaltaa alkometriin ennen ajamista jos omasta ajokunnostaan voi olla yhtään epävarma.