Mies pelasi Candy Crushia lähes tauotta – sai vakavan käsivamman

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

King-yhtiön kehittelemä Candy Crush Saga on jo parin vuoden ajan ollut ylivoimaisesti suosituin Facebookissa pelattava peli. Erityisen suuren suosion ongelmanratkaisupeli on saavuttanut 25-55-vuotiaiden naisten parissa. Nyt liika Candy Crushin pelaaminen on johtanut jopa fyysisiin vammoihin.

Live Science -sivuston mukaan 29-vuotias amerikkalaismies on onnistunut aiheuttamaan liiallisella pelaamisella jännerepeämän peukaloonsa. Parhaillaan leikkausta odottava potilas kertoi lääkäreille pelanneensa Candy Crush -peliä lähes tauotta päivittäin 6-8 viikon ajan. Mies pelasi peliä vasemmalla kädellään, hoitaen samalla muita askareita oikeallaan.

Erikoisen tapauksesta tekee se, että jännerepeämä on tyypillisesti erittäin kivulias. Mies ei kuitenkaan hakeutunut lääkärille heti, sillä omien sanojensa mukaan hän ei tuntenut kipua peukalossaan pelaamisen aikana. Tutkijoiden mukaan tapaus osoittaa, että videopelien pariin uppoutuminen saattaa vapauttaa elimistöön endorfiineja, niin kutsuttuja kehon luontaisia kipulääkkeitä.

Peukalon jänne repeää yleensä sormen ohuimmasta kohdasta. Amerikkalaismiehen tapauksessa repeämä ilmaantui kuitenkin jänteen paksuimpaan kohtaan, mikä lisää tapauksen epätavallisuutta entisestään.