StaraTV Alpeilla: Zermatt & Matterhorn, Sveitsi

Alpeilla Matkailu · Stara.fi

Zürichistä reilut neljän tunnin ajomatkan päässä sijaitsee idyllinen ja viehättävä sveitsiläinen alppikylä Zermatt. Kylä on tunnettu Matterhorn-vuorestaan ja viettää parhaillaan vuoren valloittamisen 150-vuotisjuhlaa. Lisäksi Toblerone sai muotonsa vuoresta.

– Vuorta on tuotteistettu monin tavoin jo vuosikymmenten ajan, ja Matterhorn on yksi tunnetuimmista vuorista maailmassa. Ensimmäinen vuoren valloitaja oli Edward Whymper. Matterhornin taikaa ja voimaa on vaikea selittää ennen kuin sen näkee paikalta, Zermatin turistijohtaja Marc Scheurer kertoi.

Kylässä asuu ympäri vuoden reilut 6.000 asukasta ja Zermatt tunnetaan erityisesti ruokaherkuistaan. Juusto, suklaa ja punaviini ovat sveitsiläisen kylän salaisuus. Lammasruoat ja juustot ovat paikkallista herkkua. Lasketteluun hurahtavat kannnattaa hankkia Zermattin ja Cervian päivälippu, jonka maksaa 90 euroa. Laskualuetta riitää tällöin lähes 360 kilometriä Italian ja Sveitsin puolella saakka.

Zermatt, Matterhorn
Zermatt, Matterhorn
Zermatt, Matterhorn
Zermatt, Matterhorn
Zermatt, Matterhorn
Zermatt, Matterhorn
Zermatt, Matterhorn
Zermatt, Matterhorn