Kaupunkilaiset soittivat pululle ambulanssin!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Lontoossa kaupunkilaiset huomasivat kadulla huolestuttavan näyn. Loukkaantunut pulu pyristeli maassa ja vaikutti sitä, että se oli henkihieverissä. Ohikulkijat ympäröivät pulun ja alkoivat soitella hätäkeskukseen. Pian paikalle kurvasi ambulanssi pillit huutaen.

Ensihoitajat olivat järkyttyneitä huomatessaan, että ihmisjoukon ympäröimä potilas olikin pulu, eikä ihminen. Lontoolaiset olivat luulleet toimineensa oikein soittaessaan ambulanssin paikalle. Vaikutti siltä, että paikalle sattuneiden ihmisten sivistyksessä oli aukko, sillä ambulanssi ei ole eläintenhoitoa varten.

Ensihoitajat soittivat eläintensuojeluviranomaisen paikalle, joka toimitti loukkaantuneen linnun eläinlääkäriin. Kun hätäkeskukseen soitettu puhelu tarkistettiin, selvisi, että keskukseen oli tullut useita ilmoituksia loukkaantuneesta pulusta. Eräs soittajista oli puhunut vaikeasti ymmärrettävää kieltä, joten hätäkeskus oli lopulta lähettänyt ambulanssin paikalle varmistamaan maassa makaavan ”potilaan” tilan.

Lontoon pelastuslaitos on ryhtynyt kampanjoimaan ihmisten muistin virkistykseksi työnkuvaansa kuuluvista tehtävistä. Lontoon ambulanssi on muun muassa muistuttanut, että ensiapupalvelut ovat ihmisiä varten, ei eläimiä, Metro-lehti uutisoi.