Ex-poliisit polttivat kannabista – tulos ikuistettiin videolle

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Virallista kannabispäivää vietettiin 20. huhtikuuta. Päivää juhlistaakseen Cut Video kuvasi videon, jossa kolme entistä poliisia polttaa kannabista ja juttelee sen vaikutuksista, laillisuudesta ja laittomuudesta.

Videolla kolme miespoliisia kokeilee kannabiksen polttamista ja sen vaikutuksia. Ensimmäisillä henkosilla ei ole juurikaan miehiin vaikutusta ja he läpäisevät toistensa pitämät käytännölliset päihdetestit melko hyvin. Kun poliisit ottavat uusia henkosia jutustelu alkaa käymään hieman hauskemmaksi ja motoriset taidot heikommiksi.

Poliisit puhuvat kannabiksen laillisuudesta ja yksi vanhemmista poliiseista on sitä mieltä, että kannabiksen lääkekäyttö tulisi laillistaa kaikkialla. Hän ei myöskään usko porttiteoriaan, jonka mukaan kannabis olisi portti vahvempiin huumeisiin. Hän sanoo hauskasti, että heroiinin käyttäjät ovat myös pienenä kaikki juoneet maitoa, joten ehkäpä maito onkin portti kovempiin huumeisiin.