102-vuotias tanssija näki esityksensä 1930-luvulta – vähemmästäkin tunteet pinnassa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monien lastenlasten on vaikea kuvitella, millaista heidän isovanhempiensa elämä on ollut ja millaisia he ovat olleet nuorina. YouTube-videolla 102-vuotias tanssija nähdään 30 ja 40 -luvulla kuvatussa materiaalissa tanssimassa klubilla, mikä henkii tunnelmallisesti vanhaa aikaa ja saa naisen muistelemaan menneitä.

Alice Barker oli nuorena tanssija ja tanssi muun muassa The Apollossa, Cotton Clubilla ja Zanzibar Clubilla monien legendaaristen laulajien kuten Frank Sinatran ja Gene Kellyn taustalla. Barker esiintyi monissa elokuvissa, mainoksissa ja televisio-ohjelmissa, mutta ei ollut ikinä nähnyt itsestään videokuvattua materiaalia.

Mark Cantor -niminen mies sai kaivettua arkistoista Barkerin nuoruusvuosien ajalta kuvattua materiaalia, jossa kaunis ja nuori Barker tanssii näyttävät asut yllään. 102-vuotias Barker on iloinen nähdessään videot ja pyytää näyttämään ne vielä toistamiseenkin. Tanssiesitysten näkeminen tuo naiselle mieleen monia ihania muistoja, joiden pariin hän varmasti ilomielin palaa vielä useampaankin otteeseen.