Sovellus paljastaa kyseenalaiset twiittisi ennen uutta työnantajaa

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ethan Czahor -nimisen amerikkalaismiehen oli tarkoitus aloittaa aikaisemmin tänä vuonna työt vaikutusvaltaiseen Bushien klaaniin kuuluvan Jeb Bushin poliittisessa kampanjassa. Työ kuitenkin peruuntui käydessä ilmi, että mies on kirjoittanut Twitteriin loukkaavia viestejä, joita hän ei tajunnut sittemmin poistaa.

Tapaus innoitti Ethanin kehittelemään Clear-sovellusta. Älypuhelinsovellus skannaa käyttäjän Twitter, Facebook ja Instagram-tilit, tarkoituksenaan etsiä mahdollisesti loukkaavat ja muuten kyseenalaiset twiitit. Näin ollen käyttäjä voi helposti poistaa viestit ennen kuin ne päätyvät esimerkiksi uuden työnantajan tietoon.

Time-lehden mukaan sovellus on vielä työn alla, eivätkä sen kyseenalaisia sanoja etsivät algorytmit toimi vielä täysin toivotulla tavalla. Ethan myöntää, että haastavin osuus on selvittää mitkä sovelluksen hälyttämistä twiiteistä ovat oikeasti loukkaavia.