Tutkimus vahvisti: Rakkaus ensisilmäyksellä on totta!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kun henkilö sanoo suhteestaan, että se oli rakkautta ensisilmäyksellä, häntä saatetaan pitää romanttisena eikä asiaa oteta liian vakavasti. Tutkimukset ovat kuitenkin todistaneet, että rakkaus ensisilmäyksellä pitää monien ihmisten kohdalla paikkansa.

The Wall Street Journal kertoo Match.com-sivuston tekemästä tutkimuksesta, jonka mukaan 59 prosenttia miehistä ja 49 prosenttia naisista uskoo rakkauteen ensisilmäyksellä. Tutkimuksen kyselyyn otti osaa 5.000 sinkkumiestä ja -naista, jotka olivat iältään 21 – 70 -vuotiaita.

41 prosenttia miehistä kertoi kokeneensa rakkautta ensisilmäyksellä, kun naisista vain 29 prosenttia tunsi kokeneensa sen. Tutkija Helen Fisher kertoo suuren prosentuaalisen eron naisten ja miesten välillä johtuvan siitä, että miehet ovat paljon visuaalisempia.

Rakastumiseen ja romanttisten tunteiden laukaisemiseen vaikuttavat kolme asiaa. Toisen pitää näyttää katsojan silmään hyvältä, hänen persoonansa pitää olla houkutteleva ja hänen tulee vaikuttaa kiinnostuneelta. Miesten visuaalisuus on niin voimakasta, että jo naisen kaunis ulkonäkö ja mukavalta vaikuttava persoonallisuus laukaisee romanttiset tunteet nopeasti. Vaikutelma saattaa kuitenkin murentua ensimmäisen keskustelun aikana.

Useimpien naisten kohdalla rakastumiseen ja romanttisten tunteiden laukaisemiseen vaaditaan kaikkia kolmea asiaa. Komea ulkonäkö ja houkutteleva persoona merkitsevät paljon, mutta naisten ollessa varovaisempia tärkeimpänä seikkana tulee se, että naiset tuntevat miehen pitävän heistä. Miehen vastatessa naisen hymyyn nainen antaa itsensä rakastua nopeammin, koska se tuntuu turvalliselta.