Uhkarohkea varis kiusasi kissaa – missä itsesuojeluvaisto?

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kissat tunnetusti rakastavat lintujen pyydystämistä. Ne eivät saaliin toivossa pelkää kiivetä kaikkein korkeimmalle oksalle ja tasapainottelevat sulkienkiilto silmissään huterallakin oksalla lintujen vuoksi.

YouTube-videolla näkyy ikkunasta kuvattuna kissa, joka on kiivennyt korkealle puuhun variksen perässä. Video näyttää aluksi variksen kannalta pelottavalta, sillä kissa näyttää siltä, että se on hyökkäämässä minä hetkenä hyvänsä linnun kimppuun. Totuus alkaa kuitenkin pian valkenemaan.

Variksella ei näytä olevan mitään hätää ja itseasiassa se leikkii kissan kustannuksella. Ovela varis lentää aina kissan taakse ja nappaa sitä hännästä kiinni. Varis härnää kissaa ja mikä vielä nolompaa, kissan kaveri pääsee todistamaan tilannetta ikkunan takaa.