Kuolleen koiran tuoksusta tehdään nyt hajuvettä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tutkimukset ovat osoittaneet, että hajuaisti on vahvin aisti, joka tuo ihmisten mieleen muistoja. Tietyt tuoksut yhdistävät tiettyihin muistoihin paikoista, tapahtumista ja ihmisistä. Ranskalainen yrittäjä Katia Apaletegeui keksi perustaa yrityksen, joka valmistaa menehtyneiden ihmisten rakkaille erityistä hajuvettä.

Apaletegeui valmistaa menehtyneen ihmisen tuoksuista hajuvettä. Hajuvesi tuo naisen mukaan kuollutta sureville lohtua ja pitää menehtyneen ihmisen heidän muistoissaan. Tuoksun valmistamiseen nainen tarvitsee menehtyneen henkilön omistamia tavaroita, vaatteita ja tyynynliinan, joista nainen erottelee erilaisia tuoksuja.

Hajuveden tuoksu kootaan tavaroista ja tekstiileistä irrotettujen tuoksunlähteiden avulla yhdistelemällä niitä, jolloin lopputuotteena asiakas saa suihkutettavan hajuvesipullon. The Daily Dot -lehden mukaan nainen suunnittelee yrityksensä lanseerausta syyskuuksi, jolloin oman uniikin tuoksunsa voi tilata häneltä 560 euron hintaan.