”Oletko rantakunnossa?” -mainoksesta nettiraivo – ihmiset iskivät kuvilla takaisin

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ravintolisäketju Protein World sai ihmiset raivostumaan mainoskampanjansa vuoksi. Protein Worldin huomiota herättävässä keltaisessa valomainoksessa kysyttiin ohikulkijoilta, että onko heidän vartalonsa rantakunnossa. Mainos ja sen sanoma sai ihmiset nousemaan vastarintaan.

Kampanjan vastakampanja nimettiin #Eachbodysready -tunnisteella, mikä kehottaa ihmisiä töhrimään näkemiään Protein Worldin mainoksia siten, että niiden tekstistä ”Are You Beach Body Ready” muodostuukin lause ”Each Bodys Ready”.

Protein World ei pidä mainontaansa pahana vaan sitä, että ihmiset kokevat oikeudekseen vandalisoida mainoksia. Yrityksen mielestä ylipainoisia ihmisiä ymmärretään liikaa, mikä ei auta heidän mukaansa ketään. Yritys seisoo mainoksensa takana ja kehottaa ihmisiä muokkaamaan vartaloaan ja elämään terveellisesti.

Ongelmaksi mainoksessa muodostui se, että ihmisten mukaan se ei kehottanut elämään terveellisesti vaan sai ihmiset tuntemaan itsensä huonommiksi. Tämän vuoksi Change.org-sivustolle on tehty vetoomus, joka painostaa yritystä poistamaan mainoksensa. Vetoomuksen on allekirjoittanut jo yli 50.000 ihmistä.

In case you thought we were being slimmest or strongist or any other 'ist this got sent in by the wonderful Ed demonstrating his powerful photoshop techniques! Cor blimey guv.

Posted by Eachbodysready on Wednesday, April 22, 2015

Yes we are

Posted by Eachbodysready on Tuesday, April 21, 2015