Rotan hyökkäys vei jalat – kilpikonna sai pyörät tilalle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uutisoimme alkuvuodesta Blade-nimisestä kilpikonnasta, joka ei pystynyt kannattelemaan omaa kuortaan sairauden vuoksi. Ongelmaan löytyi kekseliäs ratkaisu, kun matelija sai alleen Lego-valmisteiset pyörät.

Blade ei ole enää ainoa pyörin varustettu kilpikonna. BBC-uutissivusto raportoi Mrs T -nimisestä kilpikonnasta, joka joutui rotan hyökkäyksen kohteeksi nukkuessaan talviunia. Hyökkäyksen myötä matelijaraukan eturaajat vahingoittuivat, eikä se pystynyt enää kävelemään.

Mrs T:n omistajien poika sattui onneksi olemaan ammatiltaan koneinsinööri. Mies valmisti kilpikonnalle pyörät, joiden avulla eläin pystyy jälleen liikkumaan mainiosti. Omistajien mukaan kilpikonna on nyt nopeampi kuin koskaan aikaisemmin.