Näyttelijättärestä karmea näköispatsas – taiteilija pyysi anteeksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lucille Ball oli amerikkalainen näyttelijätär, joka nousi kansainväliseen suosioon komediarooliensa ansiosta. Edesmennyt tähti muistetaan parhaiten 1950 ja 1960 -lukujen huippusuosituista I Love Lucy ja The Lucy Show -tilannekomediasarjoja.

Näyttelijälegendan kunniaksi hänen kotikaupunkiinsa, New Yorkin Celoroon, pystytettiin vuonna 2009 tähden näköispatsas. Patsas ei kuitenkaan ole Lucille Ballin fanien mieleen, sillä pelottavaksikin kuvailtu veistos ei juurikaan muistuta näyttelijätärtä. Patsaan poistamiseksi on perustettu jopa oma Facebook-ryhmä.

Nyt veistoksen luonut taiteilija Dave Poulin on kommentoinut työnsä aiheuttamaa kohua The Hollywood Reporter -lehdelle. Taiteilija myöntää teoksen epännistuneen, ja kertoo ottavansa kaiken vastuun siitä. Dave on luvannut uusivansa patsaan omilla rahoillaan.