Tiikerinpentu putosi vesialtaaseen – sisarusten pelastusoperaatio videolle

Viihdeuutiset · Annika Kela

Valkoisten tiikerien perhe oli kiinnittänyt eläintarhan vieraiden huomion Tokiossa. Tobu Zoo -eläintarhassa esiteltiin neljä tiikerinpentua ensimmäistä kertaa vieraille. Tiikereiden puuhastelua seurannut eläintenhoitaja onnistui kuvaamaan mielenkiintoisen tilanteen videolle.

Yksi uteliaista tiikerinpennuista uskaltautui liian lähelle vesiallasta ja putosi veteen. Säikähtänyt tiikerinpentu yritti nousta altaan reunaa pitkin ylös, mutta reunat olivat sille liian korkeat. Sitten muut pennut kuulivat perheenjäsenensä ahdingon ja riensivät pelastamaan sisarensa.

Vedessä räpiköivä pentu sai apua kahdelta muulta tiikerinpennulta. Yksi pennuista tarttui pelastettavaa niskasta vetääkseen sen ylös altaasta. Pelastusoperaation loppusuoralla myös tiikeriemo tuli tarkistamaan, miten pennut pärjäsivät.

Pienet tiikerit onnistuivat pelastamaan hädässä olleen sisarensa menestyksekkäästi. Pentujen urotyö oli vailla vertaa. Todennäköisesti pennuille selvisi myöhemmin, että altaan matalasta päästä on huomattavasti helpompi päästä ylös seuraavalla kerralla.