92-vuotias teräsmummo lensi hävittäjällä

Viihdeuutiset · Annika Kela

Toisessa maailmansodassa hävittäjää lentänyt brittinainen on palannut lentotukikohtaan 70 vuoden tauon jälkeen. 92-vuotias Joy Lofthouse oli valmistautunut lentämään Spitfire-hävittäjällä. Kyseinen lentokonetyyppi oli tullut hänelle erittäin tutuksi sodan aikaan.

Pirteä ja reipas Lofthouse ei malttanut odottaa lentämistä, mutta hän myönsi, että häntä hieman jännitti hypätä koneeseen pitkän tauon jälkeen. Sodan päätyttyä Joy ei ole lentänyt hävittäjää tai ollut sen kyydissä. Koneen kyytiin hyppääminen palautti paljon muistoja Joyn mieleen.

Kokemus oli Lofthouselle tunteikas ja hänen mieleensä tulvi muistoja ajalta, jolloin Spitfirella lentäminen oli hänelle lähes jokapäiväistä. Uhkarohkea mummo kertoi, että lento sujui hyvin ja hän oli saamansa kyytiin erittäin tyytyväinen. Lopuksi nainen tokaisi, että kokemus sai hänet tuntemaan itsensä jälleen nuoreksi.