Karu totuus nettihitiksi nousseen karhuvideon takaa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kerroimme aiemmin omituisesta ilmiöstä asuinalueella. Mies oli kuvannut naapuruston pihojen poikki kävelevää hahmoa, joka näytti kahdella jalalla kävelevältä karhulta. Tämä ei jäänyt yksittäistapaukseksi, vaan nyt toisaalla on myös kuvattu kahdella jalalla kävelevä karhu.

Videolla karhu kävelee suojatulla alueella hauskasti kahdella jalalla kuin ihminen. Olemme nähneet verkkoon ilmestyvän videoita kissoista, pesukarhuista ja nyt myös isoista karhuista, jotka kävelevät kahdella takajalalla kuin ihmiset.

Tällaisia videoita on alkanut ilmestymään videopalveluihin yhä useammin. Se saattaa olla merkki siitä, että eläimien outoa ja hassua käytöstä kuvataan nykyään enemmän tai sitten siitä, että eläimet oppivat tarkkailemalla ihmisiä.

Holiztic Vet -sivusto kertoo videolla näkyvän karhun olevan niin aliravittu, että karhun on luultavasti mukavampi seistä takajaloillaan. Seisoessaan takajaloillaan selkäranka on pystyasennossa, mikä on yleensä huonokuntoiselle karhulle parempi asento. Tällöin sen hauraan selkärangan ei tarvitse vaakasuunnassa kannatella karhun keskivartalon painoa.

Sivustoa ylläpitävä eläinlääkäri kertoi videon taustoista myös sen, että nykyään eläinsuojelualueena toimiva paikka on ollut aiemmin eläintarha, jossa karhu on ollut luultavasti samassa häkissä. Se on saattanut kerjätä ohikulkevilta vierailijoilta suupaloja ja huomannut, että saa ne paremmin korkean aidan yli kiinni seisomalla takajaloillaan. Tämän vuoksi karhu saattaa jatkaa käytöstään edelleen seisoen häkissään kunnes se saa ruokaa.