Oksettava matovideo leviää verkossa – katso omalla vastuulla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Internetissä leviää parhaillaan video, jolla omituisen näköinen mato luikertelee miehen kämmenellä. Yhtäkkiä mato päästää toisesta päästään ulos valkoista rihmastoa, joka leviää ympäriinsä miehen iholle. Näky on kuin suoraan kauhuelokuvista.

Video on herättänyt ällötyksen lisäksi runsaasti hämmästystä. Jotkut ovat jopa kyseenalaistaneet sen aitouden, epäillen kädelle leviävän rihmaston olevan vain tietokoneella luotu erikoistehoste. Daily Dot -sivuston mukaan kyseessä on kuitenkin meressä eläviin, osuvasti nimettyihin limamatoihin kuuluva todellinen eläinlaji.

Madon levittämä rihamosto on itse asiassa eräänlainen kärsä. Daily Mail -lehden mukaan otukset käyttävät ulokettaan itsepuolustukseksi ja saaliin nappaamiseen. Rihmasto leviää pahaa-aavistamattoman uhrin ympärille, jolloin mato voi helposti syödä saaliinsa.