5 syytä miksi ihminen tarvitsee ”vihaajia” elämäänsä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmiset tarvitsevat sopivassa määrässä rakkautta ja vihaa. Kolumnisti Paul Hudson listasi miksi myös vihaajat ovat tärkeitä elämässä. Kaikki tarvitsevat tukea ja rakkautta, mutta vastarannankiisket saavat näyttämisenhalun vuoksi ihmiset yleensä yrittämään enemmän.

Viha on voimakas sana, mutta Hudson ei pelkää käyttää sitä listassaan useaan otteeseen, koska se voi saada ihmiset tekemään ja haluamaan enemmän.

1. Vihaajia löytyy siitä huolimatta, että tekisi asiat oikein

Jos kukaan ei vihaa sinua, teet varmasti jotain väärin. Elämässä pitää olla oma itsensä ja aiheuttaa aaltoja. Jos onnistut tekemään jotakin merkittävää, osa ihmisistä tulee rakastamaan ja ihannoimaan sinua, ja osa vihaamaan.

2. Parempi niin, että sinua vihataan kuin se, että vihaisit itseäsi

Tee niitä asioita, joiden kanssa pystyt olemaan sinut. Olosi on paljon helpompi, kun teet asioita joista pidät ja jotka ovat mielestäsi oikein. On parempi, että joku toinen paheksuu sinua kuin se, että itse paheksuisit itseäsi.

3. Jos ihmiset pitävät sinusta, koska teet kuten he haluavat, he eivät oikeasti pidä sinusta

Jos teet asioita miellyttääksesi muita ja saat siten ystäviä, he eivät oikeasti ole ystäviäsi. Saatat riskeerata myös rakkautesi itseäsi kohtaan tekemällä toisin kuin oma ajatusmaailmasi sanoisi.

4. Kun tunnet itsesi, paheksunta ei tunnu miltään

Vihaajien kanssa voi olla vaikea elää. Kun tunnet itsesi ja seisot omien päätöstesi takana sataprosenttisesti, eläminen on kuitenkin paljon helpompaa.

5. Kun sinulla on vihaajia, tiedät eläväsi vain itsellesi

Kun osa ihmisistä paheksuu sinua voit uskoa eläväsi itsellesi. Jos kaikki rakastaisivat sinua, todennäköisesti mielistelisit ja tukisit vain muiden mielipiteitä sen sijaan, että loisit jotakin omaa. Vihaajien edessä ei kannata lannistua. Ota heistä voimaa, ime näyttämisenhalua, tee asiat paremmin ja ole yhä vahvemmin oma itsesi.