Mahtava niksi! Näin kuorit avokadon oikein

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Avokadot ovat tunnetusti herkullinen raaka-aine, josta syntyy maukas lisuke tai dippi käden käänteessä. Avokadot ovat melkoisia kaloripommeja, mutta sisältävät onneksi pelkkiä terveellisiä ja hyviä rasvoja.

Jacquelin Doran on tehnyt YouTube-videolleen avokadosta melkoisen tietopaketin, joka on täynnä kaikenlaista faktaa herkullisen rasvaisesta hedelmästä. Videolla myös demonstroidaan, miten avokado kannattaa kuoria, että saa kaiken hedelmälihan irti kuoresta. Avaa avokado niin, että halkaiset hedelmän pituussuunnassa kahtia, jolloin kivi jää toiseen puolikkaaseen.

Poista tämän jälkeen kivi napauttamalla sitä napakasti terävällä veitsellä, jolloin kivi jää veitsen terään kiinni. Laita puolikkaat vielä kerran pituussuunnassa puoliksi ja poista kuori käsin irrottamalla kuorta nurkasta ja vetämällä se hedelmälihasta irti. Moni lusikoi hedelmälihan irti kuoresta, jolloin ravintorikkaimmasta osasta jää tarpeettoman paljon kuoreen kiinni.