Matkailijan pakkohankinta – raaputettava maailmankartta

Matkailu · Annukka Heikkilä

Monet ihmiset ovat saaneet mahdollisuuden matkustella paljon jo pienestä pitäen. Aluksi ulkomailla on käyty omien vanhempien kanssa, sitten ystävien ja kumppanien, omien lasten ja myöhemmin lastenlasten kanssa. Matkoista säilyy monia mukavia muistoja ja kuvia, mutta välillä lomakohteet ja maat on vaikea muistaa.

Paljon matkustelevilta ihmisiltä saatetaan kysyä, että monessako maassa he ovat vierailleet. Lukua voi olla vaikea pitää ajan tasalla, mutta nyt I Was Here Scratch-Off World Map 2.0 auttaa hahmottamaan, missä maissa on tullut vierailtua.

Maailmankartan hienous piilee siinä, että maat pystyy raaputtamaan kartasta esille. Aluksi kartan jokainen maa on päällystetty harmaalla, mutta päällimmäisen pinnan raaputtamalla maat paljastuvat harmaan pinnan alta eri väreillä. Jokaisen matkan jälkeen kartasta voi raaputtaa uuden maan esiin, jolloin saa konkreettisemman kuvan siitä, miten paljon maailmaa on tullut jo nähtyä.