Kannabis vaikuttaa vaginaan – ikävä sivuvaikutus

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kannabis on luonnontuote, jolla on valtava määrä positiivisia terveysvaikutuksia esimerkiksi öljymuodossa. Siitä huolimatta se on edelleen valtaosassa maita kielletty huumausaineena. Nyt kannabiksen polttajille on julkaistu vuorostaan myös ikäviä uutisia sen terveysvaikutuksista.

Australiassa toteutetun tutkimuksen mukaan kannabista polttavat naiset kärsivät muita useammin kuivasta vaginasta. Suun kuivuminen on tiedetty jo pitkään, mutta aivan sama vaikutus on nyt osoitettu myös intiimialueen limakalvoilla, Vice uutisoi.

Vuonna 2009 käynnistettyyn tutkimukseen osallistui 8.650 ihmistä. Tutkija Julie Holland selvittää Moody Bitches -kirjassaan kannabiksen vaikutuksia sitä käyttävien seksielämään. Kun kannabiksen käyttäminen yhdistetään muihin limakalvoja tunnetusti kuivattaviin tuotteisiin, kuten ehkäisypillereihin, tuloksena voi olla naisille ongelmia seksielämässä. Vaikutukset eroavat kuitenkin huomattavasti eri ihmisillä.