Kauhu valtasi turistirannan Mallorcalla – suuri hai bongattiin rannalta

Viihdeuutiset · Annika Kela

Välimerellä sijaitseva Mallorcan saari on suomalaisten suosima turistikohde. Saaren rannikolla on hiljattain tehty havainto, joka sai turistit pelon valtaan. Rantavesissä nimittäin uiskenteli kookas kala, joka on myöhemmin tunnistettu valkohaiksi.

Rannalla olleet turistit näkivät vedessä uiskentelevan kalan lähietäisyydeltä. Monet turisteista onnistuivat räpsimään kuvia kookkaasta merenelävästä. Selkäevän ja pyrstön liikkeiden perusteella turistit tajusivat, että kyseessä oli hai eikä delfiini.

Asiantuntijoiden mukaan on todennäköistä, että kyseessä oli valkohai. Daily Mail -lehden mukaan haihavainnot rannikon läheisyydessä ovat harvinaisia, vaikka saarien lähistöllä asustelee lähes 90 eri hailajia. Tieto havainnosta levisi kulovalkean tavoin ja ihmiset aluksi pelkäsivät veteen menemistä. Lopulta turistit tajusivat, että vesissä on turvallista uida ja hain läsnäolo oli vain harvinainen yksittäistapaus.