Unohdatko nimet heti käteltyäsi? Ongelman syy paljastui

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Uusien ihmisten tapaaminen ja heidän kanssaan keskusteleminen on mukavaa. Tilanne voi muuttua kiusalliseksi siinä kohtaa, kun puolen tunnin kuluttua vanha ystäväsi liittyy keskusteluun ja sinun pitäisi esitellä uusi tuttavuutesi hänelle. Huomaat, että olet jostain syystä ehtinyt jo unohtaa hänen nimensä kokonaan.

AsapSCIENCE on julkaissut YouTube-kanavallaan videon, jossa havainnollistetaan se, miksi ihmiset unohtavat toistensa nimiä niin helposti. Päällimmäinen syy on se, että aivojen on hankala yhdistää nimeä mihinkään. Jos kättelytilanteessa toinen kertoo olevansa leipuri, aivot yhdistävät henkilön tekemiseen heti ja kasvot sekä ammatti pysyvät mielessä. Nimeä aivot eivät yhdistä omatoimisesti heti mihinkään.

Kättelemisen aikana kannattaa keskittyä kuulemaansa nimeen ja toistaa se mahdollisimman pian ääneen. Moni keskittyy esittelemisen aikana niin paljon oman nimensä sanomiseen, että ei sen vuoksi kuule toisen nimeä. Hyvä konsti nimen muistamiseen on se, että yrittää yhdistää nimen heti toiseen samannimiseen henkilöön, tekemiseen tai ammattiin.