Nainen julkaisi kuvan rinnastaan – otos voi pelastaa ihmishenkiä

Viihdeuutiset · Annika Kela

Rintasyöpään sairastunut Lisa Royle on hiljattain ottanut osaa leikkausoperaatioon, jossa häneltä poistettiin rinnat. Kehoaan tutkaillessaan Lisa oli erityisen yllättynyt siitä, kuinka vähän rinnassa oleva kasvain erottui ulospäin. Ellei hän olisi tutkinut rintojaan, olisi ulkoiset muutokset saattaneet jäädä huomaamatta.

Lisa päätti tehdä jotain, mikä oli hänen periaatteidensa vastaista. Hän otti kuvan rinnastaan ja julkaisi sen Facebookissa. Royle kertoi, että kuvassa esiintyy rintasyöpä ja että hän oli valmistautumassa mastektomiaan. Lisan julkaisema kuva lähti kulovalkean tavoin leviämään sosiaalisessa mediassa.

Monet ovat sitä mieltä, että Lisan teko oli rohkea ja kyseinen kuva pelastaa ihmishenkiä. Rintojen tutkiminen säännöllisin väliajoin on tärkeää, jotta syöpä voitaisiin havaita ajoissa. Lisan julkaisema kuva on hyvä muistutus siitä, miltä kasvain todellisuudessa näyttää ulospäin. Pienikin muutos on syytä ottaa huomioon.

Myös Lisan aviomies alkoi jakaa kuvaa ystävilleen. Leikkauksen jälkeen Graig ilmoitti, että mastektomia oli mennyt hyvin ja Lisa on toipumassa leikkauksesta. Toivottavasti Roylen perhe saa leikkauksen jälkeen hyviä uutisia syövän voittamisen muodossa.

Ok so I never thought I'd post a boob picture on Facebook but I thought I would before it gets chopped off next week….

Posted by Lisa Royle on 11. toukokuuta 2015