Kiinalaisravintola naisille: ”Alennus mekon lyhyyden mukaan!”

Ruoka · Annika Kela

Jinanin kaupungissa sijaitsevassa ravintolassa on otettu käyttöön erikoinen alennuskäytäntö. Naisasiakkaat saavat nimittäin alennusta sen mukaan kuinka lyhyt hame heillä on yllään. Yang Jia Hot Pot -ravintolassa naisten hameiden pituus mitataan ennen pöytään ohjaamista.

Ravintolan tempaus on saanut paljon huomiota ja useina päivinä ravintolan ovella on ollu jonoksi asti lyhyisiin hameisiin pukeutuneita nälkäisiä ruokailijoita. Vaikka on harmillista, että miehet eivät voi osallistua tempaukseen, on heidän mielestään ollut mukavaa nähdä ravintolassa lyhythameisia kaunottaria.

Daily Mail -lehden mukaan alennuskäytäntö toimii siten, että asiakas saa alennuksensa sen mukaan, kuinka pitkä etäisyys naisen polvesta on hameen helmaan. Jos helma on 8 senttiä polven yläpuolella, saa siitä jo 20 prosentin alennuksen loppulaskusta.

Parhaan alennuksen saa 33 sentillä, sillä laskusta lähtee 90 prosenttia pois. Etenkin pitkäsäärisille kyseinen etu on hyödyntämisen arvoinen. Yang Jia Hot Pot -ravintolan kokeilu on ollut menestys ja on todennäköistä, että tempaus leviää ravintolaketjun muihinkin ravintoloihin.