Sika ehdolla kaupunginjohtajaksi – siis eläin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Flint on Yhdysvaltojen Michiganissa sijaitseva kaupunki, jota lukuisat ongelmat ovat varjostaneet viimeisten vuosikymmenten aikana. Talousvaikeuksista ja työttömyydestä kärsivällä kaupungilla on huono maine erityisesti sen korkeista rikosluvuista johtuen.

Kaupungin asukkaat valmistautuvat parhaillaan äänestämään Flintille uutta kaupunginjohtajaa, ja virkaan saattaa päätyä kirjaimellinen sika. The Flint Journal -lehden mukaan Giggles-niminen possu olisi nimittäin osallistumassa vaaleihin ehdokkaana. Gigglesin nimitti ehdokkaaksi eläimen omistaja Michael Ewing, joka piti vaalien muita ehdokkaita kyseenalaisina.

– Michiganin laissa ei ole kohtaa, joka kieltäisi sikaa asettumasta ehdolle kaupunginjohtajaksi, Michael Ewing paljastaa.

Kaupunginjohtajaksi ehdolla oleva Wantwaz Davis tuomittiin vuonna 1991 19 vuodeksi vankeuteen murhasta. Toinen ehdokas, Eric Mays, syyllistyi puolestaan vuonna 1987 pahoinpitelyyn ja vuonna 2013 rattijuopumukseen. Michael Ewingin mukaan hänen Giggles-possunsa olisi Davisia tai Maysia sopivampi ehdokas, sillä eläimellä ei ole lainkaan rikostaustaa.

Ehdokas Wantwaz Davis uhkasi grillata Gigglesin voitonjuhlissaan, mikäli hänet valitaan kaupunginjohtajaksi. Eric Mays puolestaan kuvaili possun ehdokkuutta demokraattiseen prosessiin kohdistuvaksi pilkanteoksi.

– Ymmärtääkö sika talouskehityksen päälle? Ymmärtääkö sika mitään laadukkaan veden tärkeydestä?, Eric Mays kyseenalaisti vastaehdokastaansa The Flint Journalille.

It's not easy to vote without opposable thumbs, but we managed.

Posted by Giggles the Pig for Flint Mayor on 5. toukokuuta 2015