Uusi gin-alkoholijuoma sisältää muurahaisia

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kööpenhaminalainen Nordic Food Lab on tuonut markkinoille muurahaisilla maustetun Ginin yhteistyössä The Cambridge Distillery -tislaamon kanssa. Erityislaatuista alkoholijuomaerää varten kerättiin yli 6.000 muurahaista, joista jokaisessa pullossa on noin 62 kappaletta.

The Cambridge Distillery
The Cambridge Distillery

Muurahais-ginin, eli Anty Ginin vastaanotto on ollut positiivinen. Metro -lehden mukaan muurahaisia käytettiin juomassa tuottamaan makua. Anty Ginilla on tarkoitus kampanjoida sen puolesta, että hyönteisiä hyödynnettäisiin jatkossa enemmän elintarvikkeiden ainesosina.

Asiantuntijoiden mukaan hyönteiset ovat erinomaisia makujen lähteitä ja ne ovat aina parempi vaihtoehto keinotekoisille lisäaineille ja ainesosille. Ihmisten suhtautuminen niiden käyttämiseen on kuitenkin vielä harmittavan negatiivinen.

Anty Ginilla tavoitellaan muutosta suhtautumiseen. Asiantuntijoiden mukaan muurahaiset tunnetaan niiden sitruunamaisesta mausta, joten niiden käyttäminen Ginissä on osoittautunut nerokkaaksi kokeiluksi.

The Cambridge Distillery vastaa Anty Ginin ensimmäisen erän myynnistä. Ensimmäinen 99 pullon erä on myynnissä tislaamon nettisivuilla ja 700 millilitran pullon saa omakseen hinnalla 278 euroa. Valmistaja muistuttaa, että muurahaisia ei ole tarkoitus juoda, vaan ne suodatetaan pois juomasta ennen nauttimista. Toki halutessaan voi muurahaisia myös vähän maistellakin.