Alkoholia jauheena – näin se toimii käytännössä!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Alkoholimarkkinat mullistuivat viime vuonna Yhdysvalloissa lanseeratun alkoholipuuterin ansiosta. Alkoholipuuteria käytetään niin, että puuteri lisätään esimerkiksi tehosekoittimen avulla veden tai jonkin mehun kanssa, jolloin saadaan valmis drinkki.

WIRED-kanava on julkaissut YouTube-sivuillaan videon, jossa Brent Rose -niminen mies kokeilee alkoholipuuteria ja yrittää vastata kaikkiin ihmisiä vaivaaviin kysymyksiin kyseisestä tuotteesta. Ihmisiä kiinnostaa, miltä puuteri maistuu, miten se valmistetaan ja miten humalaan sen avulla voi oikeasti tulla.

Rose sekoittelee videolla erilaisia juomia jauheesta. Miestä kuvottaa jauheen maku ja se saa hänet kevyesti pahoinvoivaksi. Rose kertoo, että tuntee itsensä muutaman annoksen jälkeen hieman humalaiseksi, mutta vatsa tuntuu siltä kuin se olisi täynnä liimaa.

Ihmisiä huolettaa se, että pystyykö jauheen avulla huomaamatta terästämään jonkun juomaa. Mies näyttää, että puuteri sekoittuu juomaan todella hitaasti ja saa esimerkiksi virvoitusjuoman värin vaihtumaan sameaksi, joten huoli on turha.