Karmea moka lääkäriltä – keisarinleikkaushaava aukesi kotona

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Uunituore äiti, jolle oli tehty keisarinleikkaus, joutui pitelemään omia sisälmyksiään ja suoliaan käsissään, kun haava oli yllättäin auennut. Ambulanssilla oli kestänyt 40 minuuttia saapua paikalle, minkä vuoksi kokemus oli ollut naiselle painajaismainen.

Hampshirelainen Sam Bell oli synnyttänyt toisen lapsensa keisarinleikkauksella. Kolme päivää lapsen syntymän jälkeen Bell oli saanut luvan lähteä kotiin. Muutaman päivän kuluttua Bell oli poistanut tikit niin, kuten häntä oli neuvottu. Hän oli pukenut päälleen ja tuntenut olonsa normaaliksi.

Jonkin aikaa seisottuaan Bell oli tuntenut, että hänen farkkunsa alkoivat jäämään kiinni hänen ihoonsa. Kun nainen oli avannut housunsa vetoketjun, vatsassa oleva haava oli auennut kokonaan ja nainen oli joutunut ottamaan kiinni suolista ja ulos pursuavista sisälmyksistä.

Bell kommentoi Metro lehdelle, että tilanteesta vielä vaikeamman teki se, että hänen piti yrittää olla itkemättä, että mitään muuta ei yrittäisi ulos paineen vuoksi haavasta. Nainen joutui odottamaan ambulanssia sisälmykset käsissään 40 minuuttia, minkä jälkeen sairaalaan saavuttuaan haava laitettiin jälleen umpeen 20 niitin avulla.

Naista hoitaneen St Hellier’s -sairaalan puolesta kommentoinut tiedottaja antoi Bellille syvimmät pahoittelut erittäin traumaattisen kokemuksen vuoksi. Hän kertoi, että sairaalassa aloitettiin tutkimukset ja hoitojen kokonaisvaltaiset arvioinnit tämän tapauksen johdosta.

http://metro.co.uk/2015/05/20/new-mum-catches-her-own-bowel-and-intestines-after-caesarian-scar-splits-open-5206961/