Gumball 3000 Extra: Maailman blingein autokisa käynnistyy Tukholmasta

Autot Viihdeuutiset · Stara.fi

Sunnuntaina Tukholmasta käynnistyvä maailman blingein Gumball3000-ralli kokoaa huippuautot ja nimekkäät julkisuuden henkilöt yhteen mannertenväliseen kisaan. Luvassa on yli 100 ajokkia, seitsemän päivää ja yli 4.800 kilometriä.

Kuva: Terhi Pekkarinen, Stara
Kuva: Terhi Pekkarinen, Stara
Kuva: Terhi Pekkarinen, Stara
Kuva: Terhi Pekkarinen, Stara

Kilpailussa mukana oleva suomalaistiimi Team Taxi ajaa kisan historiallisesti taksin kyydissä ja lahjoittaa mittariin kertyneen summan hyväntekeväisyyteen. Gumball3000 kerää jo 17. kerran yhteen superautoja ja supertähtiä. Yli 100 ajokin joukossa on menopelejä klassikoista futuristisiin hybridi-superautoihin, kuten Ferrari F50, McLaren P1, Jaguar E-Type ja Tesla Roadster. Mukaan kisaan lähtee myös Paluu tulevaisuuteen -elokuvasarjasta tuttu DeLorean DMC 12 ja Ritari Ässän KITT, jonka puikoissa on itse Ritari Ässä David Hasselhoff.

Toukokuun 30. päivä Las Vegasissa päättyvän kisan tähtikaartia edustavat myös muun muassa nyrkkeilylegenda Mike Tyson, rokkari Tommy Lee, toimintasankari Dolph Lundgren, rullalautailulegenda Tony Hawk ja Formula 1 -maailmanmestari Lewis Hamilton. Matkan varrella olevissa kaupungeissa järjestetään loistokkaiden juhlien lisäksi Christie’sin järjestämiä huutokauppoja. Näissä tapahtumissa kerätään rahaa muun muassa Nelson Mandela Children’s Fund, The Tony Hawk Foundation ja The Sir Simon Milton Foundation -hyväntekeväisyysjärjestöille.

Suomen Team Taxi tekee Gumball-historiaa osallistumalla ralliin nimensä mukaisesti taksilla. Kun ruutulippu heilahtaa, Suomen tiimin jäsenet Esko Seppänen, LeftFoot, Mikael Gabriel ja Musta Barbaari hyppäävät taksikuljettajan ohjastaman Volvo S80:n kyytiin ja mittari laitetaan päälle. Seitsenpäiväisen, mannertenvälisen ja yli 4 800 kilometriä pitkän rallin päätteeksi Las Vegasissa mittari sammutetaan ja ruudun näyttämä lukema lahjoitetaan vähävaraisten lasten ja nuorten liikuntaa tukevalle Teemu Selänteen Finnish Flash ry:lle.

Kuva: Terhi Pekkarinen, Stara
Kuva: Terhi Pekkarinen, Stara
Kuva: Timo Mikkola
Kuva: Timo Mikkola
Kuva: Timo Mikkola
Kuva: Timo Mikkola